BYTE Online Ana Sayfa
Dünya Yayıncılık A.Ş.
  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş

Internet
 BYTE Online>Internet>Internet  
Mesaj icon Konu: Kendi İp mizle Canlı Radyo Yayını yapalım Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   46 Sonraki >>
Yazar Mesaj
MSC
Gigabyte
Gigabyte
Simge

Gönderilenler: 557

Alıntı MSC Cevaplabullet Konu: Kendi İp mizle Canlı Radyo Yayını yapalım
    Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2005 Saat 22:12

İşte sizlere sorunsuz bir şekilde internetten canlı yayının nasıl yapılacağını anlatmaya çalışacağım.Sabırsızlanmayın anlatmaya başlıyorum
Radyo yayınını için winamp ve buna ek olarak 2 eklentiyi indirmemiz gerekiyor.Bu adreleri sizlere veriyorum.
1)http://www.winamp.com/player/free.php bu adresten winamp5.04 ı indireceğiz.Burdan FuLL veya BUNDLE indirebilirsiniz.
2) http://www.shoutcast.com/downloads/sc1-8-9/shoutcast-1-8-9-w indows.exe  bu adresten Nullsoft SHOUTcast Server programını indiryoruz.
3) http://www.shoutcast.com/downloads/shoutcast-dsp-1-8-2b-wind ows.exe bu adresten de SHOUTcast DSP Plugin ini indireceğizEğer bu programları temin ettiyseniz.Kurma işlemlerini başlayalım.İlk olarak winamp porgramını kuruyoruz.Kurma işlemini anlatmaya gerek yok diye düşünüyorum.winamp kurulduktan sonra şimdi elimzde olan 2 eklentiyi de kuruyoruz.Sırasıyla shoutcast-dsp-1-8-2b-windows.exe olanını daha sonra da shoutcast-1-8-9-windows.exe dosyasını kuruyoruz.Kurma işlemlerini tamamladıktan sonra kısa bir ayar çekmemiz gerekiyor.Bunları size resimlerle göstereyim.

Yukarıda ki ayarları yaptıktan sonra winamp kapatalım.Bundan sonra kurmuş olduğumuz SHOUTcast programına gidiyoruz oda C:\Program Files\SHOUTcast (eğer başka bir dizine kurduysak oraya gidiyoruz) da kuruluyor.Buraya geldikten sonra sc_serv.ini dosyasını açıyoruz orda ufak bir değişiklik yapacağız.

Yukarıdaki resimdeki işlemleri yaptıktan sonra dediğimiz gibi sc_serv.exe dosyasını açıyourz.Dosya açıldığında aşağıda göreceğimiz pencere açılıyor.

Bu işlemlerden sonra tekrar winamp ı çalıştıracağız.Şimdi radyomuzda yayınlamak istediğimiz mp3 leri winamp a ekleyin ve play duşuna basın.Ama daha radyo da daha yayınına başlamadık.
Yukarıda ki işlemi yaptıktan sonra verileri göndermeye başlıyor.Yani artık radyo yayını başladı.Bundan sonra ise bunu internet üzerinden kendi ip mizle yayınlayacamız meselesi kalıyor.O da http://(ip adresiniz):8000/listen.pls şeklinde olacak isterseniz web sayfasında güzel bir logo yapıp bu linki buraya ekleyebiliriz.Yanlız logo ya ekledğimiz linki yeni pecerede açmasını sağlayın(target="_blank Önemli Not:Eğer tüm buları yapmamıza rağmen yayın olmuyorsa bu demektir ki modemimizin firewall(Güvenlik Duvarı) ına takılıyor olmasıdır.Onuda 8000 port unu modemimize açarak halletmiş olacağız.Son işlem olan port sorunuda yapıldıktan sonra geriye bunun keyfini çıkarmak kalıyor 
Size bol bol eğlenceler.

Düzenleyen MSC
IP
talhacelik
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Simge

Gönderilenler: 623

Alıntı talhacelik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2005 Saat 02:44
Güzel Bir Konu. Bilgiler için teşekkürler. Deneme yaptıktan sonra tekrar görüşlerimi aktaracağım.
Selam ve Dua ile

Talha ÇELİK
Byte.Com.Tr
Forum Yöneticisi
IP
talhacelik
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Simge

Gönderilenler: 623

Alıntı talhacelik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2005 Saat 04:17

Evet denemeleri yaptım. Dediğin üzere programları yükledim kurdum.

1.si girilen şifre hangi amaçla kullanılıyor

2- Winamp Internet Radyo da bizim radyomuz gözükecekmi

3- Ben ağ üzerinde internete çıkan bir makinadan deneme yaptım. ADSL modem var. Modem direkt olarak switche bağlı. Ağdaki herhangi bir bilgisayardan yayın yaptığım makinamın yayınlarını dinleyebiliyorum fakat internetten girmeye çalışınca olmuyor. Ağdan denerken yerel IP adresini kullandım. Internet üzerinde bağlanmaya çalışırken Modemin IP adresini kullandım. Fakat bir türlü bağlanamadım. Galiba Modem 8000 Port kapalı. Portu açmak için denemeler yaptım ama portu nasıl açacağımı tam olarak bilemiyorum. Bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim. Kolay gelsin.

Selam ve Dua ile

Talha ÇELİK
Byte.Com.Tr
Forum Yöneticisi
IP
MSC
Gigabyte
Gigabyte
Simge

Alıntı MSC Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2005 Saat 23:53

Selamlar
1)Şifrenin hangi amaçla kullanılıdğını bende tam olararak bilmiyorum.Ama ilkine yazılan şifre ile 2. yazdığımız şifre farklı programlar ama aynı şifre oldğuna göre bu iki porgram arasında yapılan bir bilgi alış veriş sırasında olabilecek bir durum olabilir.Bu sadece bir tahmin ne olabileceği konusunda tam olarak bir fikrim yok.
2)evet internet radyoda da bizim radyomuz gözükecek
3)Ağ üzerinden hiçbir şekilde bir deneme yapmadım bu konuda da bir fikrim yok ben yanlızca internet üzerinden deneme yaptım vede bunda başarılı oldum.Bu bilgi 1 hafta içinde elime geçti vede bunu derleyip sizlerle paylaşmaya çalıştım.Eğer bu konu hakkında yenilikler bulabilirseniz bunu arkadaşlar eklerlerse güzel olur.Neyse devam edeyimİnternet üzerinden modemimizin ip sini kullacağız.Daha öncede dediğim gibi bu işlmeler sırasında modemimizin firewall takılma olasılığı yüksek oluyor.Bu sebeple port açma genelde yapmak zorundayız.Port açmamıza rağmen yine olmuyorsa bu sefer bilgisayarımıza kurulu olan firewall yazılımlarına takılıyordur.Bunun dışında çalışmama gibi bir ihtimali yok.
Şimdi sizlere robotcis modeminde nasıl port açılır onu anlatmaya çalışacağım resimlerle(Ellimde ki modem bu)

Şekilde gördüğünüz gibi portumuzu açmış olduk.
Şimdi ekleyeceğimi
başka bir forumdan aldım vede başka bir modemde port açmayı anlatıyor.Genelde modemlerde port açma aynıdır.Ama çeşitlilik olsun dedim
------------------------------------------------------------ -----
Port açmak için:

Configuration kısmından virtual serverı seçiyoruz resim 1 de 3. kısım

eğer bir port değilde port aralığı açmak istiyorsak 1. kısıma açmak istediğimiz aralığın başlangıç portunu 2. kısıma bitiş portunu ,port type dan tcp - udp ayarını ,3. kısıma modem tarafından ethernet kartına atanan veya sizin ayarladığınız ip adresini girip 4. butona bastığımızda eklemeyi gerçekleştirmiş oluruz.
eğer sadece bir port açılacak isek 5. ve 6. kısıma açmak istediğimiz portu ,port type dan tcp - udp ayarını ,7. kısıma 3. kısımdaki gibi ip adresimizi girdikten sonra 8. butona basıp ekliyoruz
ancak bu ayarlarda 00 ile gösterilen kısımdaki "save settings" linkine tıklayıp ayarları kaydettirmeden etkinleşmez.Bunu için "00 save settings'in" altındaki "Reboot without saving" dememiz gerekiyor..

Not:Port açma işlemi çoğu modem için aynıdır.
Şunu belirteyim biz port aralığı değilde port açacağız yukarda ki işlemi ona göre yaparsınız artık
------------------------------------------------------------ ----- 

Arkadaşlar yaza kadar internete çok sık giremeyeceğim bu sebeple sorulara cevap veremeyebilirm.Ama elimden gelidğince yardımcı olmaya çalışacağım.

Düzenleyen MSC
IP
eledamiri
Bits
Bits

Gönderilenler: 1

Alıntı eledamiri Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2005 Saat 23:54

selam ben radyo yayınını kurdum fakat paylaşımını yapamıyorum..yani yayınlama kısmını pek anlamadım

http://(ip adresiniz):8000/listen.pls-- ip mi yazdım firewall ı kapadım fakat arkadaşlarım tıkladıgında sayfa görüntülenemiyor çıkıyor

port açmayı daha geniş anlatabilirmisiniz mesela host IP kısmına ne yazıcaz onu anlamaıdm ben

NAT/firewall/ISP Cache yi kapatmam gerekiyo...modem ayarlarından NAT ı disable ediyorum bu sefer nete bağlanmıyo modemim Zoom marka..nası kapatabilirim modem firewallunu

teşekkürler

Düzenleyen eledamiri
IP
MSC
Gigabyte
Gigabyte
Simge

Alıntı MSC Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2005 Saat 22:48
Selamlar.Modemin firewall kapatmanıza gerek yok.Portu açtığınız zaman o portta firewall tarafından bir denetim olmayacaktır.O sebeple güvenliğiniz için modemin firewall u açık kalabilir.
Port açarken dediğiniz host ip sizin ethernet kartına atanan ip.Onuda aşağıda resimde anlatılan şekilde bulabilirsiniz.

Ordaki ip 192.168.1.2 şeklinde görünüyor.Bildiğim kadarıyla sizin modeme(yani zoom) http://10.0.0.2 şeklinde giriliyor.Bu sebeplede sizin modem ethernet kartınıza 10.0.0.X(X dediğimiz 0,1,2 hariç 3,5,9 gibi rakamlardan biri gelebilir) şeklinde bir ip adresi atamış olması gerek.Yukarıda dediğim yöntem burdaki ip adresinizi öğrenip Host Ip bölümünü yazacaksınız.Portunuzu açtıktan sonrada radyo yayınınız modemin firewall una takılmayacaktır.
Önceki mesajımda dediğim gibi port açmamıza rağmen radyo yayını yine olmuyorsa bu sefer bilgisayarımıza kurulu olan firewall yazılımlarına takılıyordur.Bunun dışında çalışmama gibi bir ihtimali yok.
Bide şu hatırlatma da bulunayım sizin arkdaşa göndereceğiniz http://(ip adresiniz):8000/listen.pls deki ip adresi ise modeminize atanan ip adresi olacaktır onuda http://speedtest.ttnet.net.tr/ adresinden öğrenebilirsiniz.
Birde modemlerle ilgili birkaç söz söyleyeyim
Port açma genelde firewall(ateş duvarı) olupta router özelliği olan modemlerde oluyor.Usb modemlerde bu konuda araştırma yapmama rağmen pek bilgiye ulaşamadım.Öğrenebildiğim kadarıyla usb modemlerin birçoğunda firewall yok bu sebeple de port açma gibi bir durum söz konusu değildir.(Ama bu her usb modemin de firewall olmadığı anlamına da gelmiyor)(Eğer bu konuda yanılıyorsam forumdaki arkdaşalar düzeltsinler.Benim ulaşabildiğim bilgiler bunlar.).Aslında bir ricamda olacak.Şuana kadar hiç usb modemlerle uğraşmadım vede görmedim.İnternette o kadar arştırmama rağmen türkçe kaynkalardan da pekte bilgi edinemedim.Ricam usb modemi olan arkadaşlarımızdan biri modemin kurlumunu ve ne gibi özelliklerini olduğunu anlatırsa bu konuda bilgi edinmiş oluruz.yada bu konuda kaynak bulupta link verilebilir.Tabi bu resimli anlatımı olursa daha iyi olur(Bir gün gelirde arkadaşın biri gel bu modemi kur dediğinde apışıp kalmayalım )

Düzenleyen MSC
IP
samata58
Bits
Bits
Simge

Gönderilenler: 16

Alıntı samata58 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03 Mart 2005 Saat 16:32

merhaba

Bir server üzerinden canlı yayına geçtim.Winmp üzerinden dediğiniz şekilde çalışıyor ancak DJ lik yani canlı baplantı nasıl olur bilmiyorum.

Sunuculuk yani dj lik yapabilmem için nasıl bir program kurmam neler yapmam gerekir bana yardımcı olabilirmisiniz

Selam ve Saygılar

IP
MSC
Gigabyte
Gigabyte
Simge

Alıntı MSC Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04 Mart 2005 Saat 22:36

Yani sesinizi mikrofondan duyurmak istiyorsunuz dimiResimleri takip edelim

Yukarıda verdiğim resimde ki gibi yaparsanız sesinizi mikrofondan duyurabilirsiniz.Yanlız bu sırada müzik sesi winamptan değilde microfondan gitmekte.istediklerinize müzik dinletmek istediğinizde resimdekilerin tam tersini yaparaktan müziğinizi dinleyenelere ulaştırabilirsiniz.
Ben burdaki ayarlarla çok fazla uğraşamadım ama sesimi yukradaki
şekilde ayarı yapınca ulaştırabilmiştim.
-------------------------------------------------
Birde görebildiğim kadarıyla birkaç güzelliklerde yapılabilir ama bunun için birkaç ayar ve birkaç kablo gerekebilir.Bunun kanıtı olarakta "Push to talk" gösterebiliriz.(Güzellik derken sizin sesiniz mikrofondan giderken aynı zaman müziğin sesi winamptan gitmesi gibi) "Push to talk" a bastığınızda ise ses ayarlarından müziğin sesini kısarak microfonun sesini açtığını gözlemleyebilirsiniz.Yanlız bu son dediklerim bazı ayarlamalar ve kablo gerektirebilir.Bu konuda bir deneme yapamadım ne yazık ki.Eğer bu konuda başarılı olmuş arkadaşlarımız olursa bilgilerini bizimle paylaşırlarsa mutlu oluruz.

Düzenleyen MSC
IP
samata58
Bits
Bits
Simge

Alıntı samata58 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05 Mart 2005 Saat 22:21

MSC  vermiş olduğunuz bilgi için teşekkür ederim.

Benim öğrenmek istediğim bir kaç konu daha var.Media Player  ve media encoder üzerinden de yayın yapılıyor.Media  player ya da Media encoder üzerinden nasıl yayın yapılır .Yararlanabileceğim site var mı.

Selam ve Saygılar

IP
samata58
Bits
Bits
Simge

Alıntı samata58 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05 Mart 2005 Saat 22:45

Bir Ricam daha olacak  Sam 2 ve skype  programlarını önerdiler bu iki programı kurdum ancak çalıştıramadım

Bu programlar için de bilgi rica ediyorum

Biraz masraflı oldum ayrıca özür dilerim.

Selam ve Saygılar

IP
Sayfa   46 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma